Bota Kuriozitet

Djathistët radi;kalë gjatë iftarit në qendër të Kopenhagës do;gjën Kur’anin

Të djathtët rad;ikalë prot;estuan mbrëmë kundër organizimit të iftarit në kryeqytetin e Danimarkës, Kopenhagë, dhe me këtë rast do;gjën Kur’anin duke brohoritur slogane isla;mofobe dhe ksen;ofobike, raporton Anadolu Agency (AA).

Në sheshin e qytetit në Kopenhagë edhe këtë vit u mbajt iftari tradicional ku u mblodhën një numër i madh besimtarësh. Në shesh u mblodh edhe një grup i rad;ikalëve të krahut të djathtë të udhëhequr nga Rasmus Paludan, kreu i Partisë Stream Kurs.Në të njëjtën kohë, në xhaminë Fatih në Hedehusen, mbrëmë shpër;theu një zja;rr. Xhamia ndodhet 35 kilometra nga qendra e Kopenhagës. Xhamia u ndërtua nga Diyaneti turk 6 vjet më parë

Ambasadori i Turqisë në Kopenhagë, Ugur Kenan Ipek, tha se nuk kishte viktima në zja;rr dhe se janë shkaktuar dëme materiale. Kanë nisur hetimet rreth zja;rrit, ndërkaq ambasadori Ipek tha se është e nevojshme të merren të gjitha masat parandaluese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *