Bota Lajme

NATO: SHBA-ja ka rreth 150 bomba automatike në Evropë!

Në raportin e NATO-s theksohet se SHBA-ja ka sistemuar rreth 150 bomba bërthamore në Evropë, ato ruhen në pesë shtet edhe atë në Belgjikë, Gjermani, Itali, Holandë dhe Turqi.  Bombat janë gravituese  (B61), parashikohet të shfrytëzohen nga aeroplanët me qëllim të dyfishtë siç janë F-16. Bombat B61 janë zhvilluar në mesin e viteve 1960 dhe ndodhet në bazat evropiane para nënshkrimit të Marrëveshjes për kontroll të armëve mes Uashingtonit dhe Moskës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *