Kuriozitet Lajme Shëndet

Bukë të zezë apo të bardhë, cilën duhet të hamë? Ja përgjigja

Ekspertët me anë të këtij artikullin na këshillojnë se cila bukë duhet të jetë pjese tryezës tonë, e bardha apo e zeza.Ja këshillat e tyre:Buka e bardhë.Buka e bardhë bëhet nga mielli i grurit i bardhë. Gruri vetë përbëhet nga: lëvorja, embrioni dhe endosporini. Embrioni është pjesa me përmbajtje të konsiderueshme të disa acid,eve lyrore, shumë cilësore dhe përmban vitaminën E e cila mbron këto ac,ide lyrore nga oksidimi, ku përfshihet dhe mbroj,tja nga oksidimi i kolesterolit (ar,miku kryesor për ënet e gj,akut).Shty,pe rek.lam.en dhe vazhdo.

adm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *