Kuriozitet

Ky burrë çon gruan e tij në park për 30-të vjetorin e martesës së tyre – Ja çfarë ndodhi aty që e bëri atë të qajë!

Për disa çifte, përvjetorët e martesës janë data te rëndësishme për t’u kujtuar. Prandaj, për të përkujtuar këtë datë të veçantë, një burrë nga Ohio bleu një dhuratë për gruan e tij që ta mbante mend gjatë!Jeff dhe Pam Wiese, nga Medina County, Ohio, po ecnin së bashku në park diten e 30 vjetorit te […]

Shëndet

Ja çfarë ndodh nëse vendosni një hudhër në vesh, efekti i saj eshte fantastik

Hudhra është një përbërës i përdorur kudo në botë në gatim, falë aromës së fortë dhe shijes së mirë.Hudhra ndihmon në përmirësimin e funksionit të sistemit imunitar. Nëse sëmureni shpesh, atëherë të shtoni hudhër në dietën tuaj është një ide e mirë.Përveç kësaj, hudhra konsiderohet si një antibiotik dhe agjent anti inflamator shumë i mirë, […]

Feja/Këshilla

Ja se nga rrjedh “Et-tehijjatu…”, të cilin e këndojmë për çdo namaz

“Kur Pejgamberi i Allahut të Madhërishëm, Muhammedi s.a.v.s., në natën e Israsë dhe Mi’raxhit, u ngrit gjer në Sidretu’l- Munteha (në pikën kulminante ku Allahu i Madhërishëm me fuqinë e Tij absolute deshi që të komunikonte me Pejgamberin e Tij) i tha fjalët:Et-tehij’jatu lil-lahi ves-salevatu vet-taj’jibat (Lavdërimet më të mira janë vetëm për Allahun); e […]

Feja/Këshilla

Njeriu më i vjetër në Rusi, 122 vjeç: pas një operacioni në sy, mund të lexojë Kur’anin përsëri…si djalë i ri

Apas Aliyev është nga fshati Guli në Kaukaz, në Ingushetinë ruseAi lindi më 1 mars të vitit 1896 dhe u rendit si rusi më i vjetër në Librin e Rekordeve Guinness. Ka tetë fëmijë, 35 nipër e mbesa, 20 stërnipër e stërmbesa.Si një besimtar i devotshëm, Aliyev shkon rregullisht në xhaminë lokale për t’u falur, […]