Kuriozitet

A e dini se Hoxha nga Maqedonia, kryetari i parë i parlamentit të Shqipërisë së Pavarur

Haxhi Vehbi Dibra (Dibër, 12 mars 1867 – Tiranë, 24 mars 1937)Nënshkrues i Deklaratës së Pavarësisë së Shqipërisë, Kryetari i parë i Parlamentit të Shqipërisë, Kryetari i parë i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, ndër komentatorët më të mirë të Kuranit në gjuhën shqipe dhe intelektual shqiptarët.I pakrahasuari, dibrani me vizion të gjerë patriotik dhe realizues […]

Kuriozitet

Mjalti më i shtrenjtë në botë gjendet në Turqi.. Ja sa mijëra euro kushton 1 kilogrami

Mjalti “Elvish Honey”, që në shqip përkthehet “Mjati i Elfëve”, konsiderohet si më i shtrenjti në botë dhe kushton 5 mijë euro kilogrami dhe është shumë i lartë dhe i paarritshëm për një pjesë të madhe të popullsisë.Ky mjaltë i veçantë prodhohet nga bletët në mënyrë mjaft natyrale në luginën Saricayr, por jo në kushte […]